TOP Banner

1001 Sposobów na...

linia

Barszcz Czerwony

 

Barszcz czerwony czysty

mala linia

Gorący wywar warzywny połączyć z kiszonym barszczem czerwonym w proporcji 4:1. Nie gotować. Lekko przyprawić do smaku.

Ponadto zamiast wywaru warzywnego bardzo dobrze przyrządza się w w/w sposób barszcz czerwony z rosołem, kostką rosołową, wywarem z wędzonki lub lekkim wywarem z grzybami.

Podawać:

  1. zupełnie czysty w filiżankach, także czysty w filiżankach z pasztecikami, kapuśniaczkami, krokiecikami itp.
  2. talerzach np. z jajkiem, fasolką perłową lub jaśkiem.

 

Barszcz Wigilijny

mala linia

Wrzący postny wywar warzywny lub lekki grzybowy (2l) połączyć z kiszonym barszczem czerwonym (0,5l). Nie doprowadzić do wrzenia.

Zalać przygotowane uszka z grzybami bezpośrenio przed podaniem do stołu.

 

Od autora:

Barszcze lubią pieprz!!!

 

Copyright 2005 - "TOP" P.P.H. Wytwórnia Wód Gazowanych i Barszczy - wszelkie prawa zastrzeżone.